Tocht voor gruwels en marteling

The Amsterdam Dungeons…. Klinkt eng he? Nou, dat is het daar ook zeker! Donker, vol marteltuigen en vreselijke taferelen. Bloedspugende met pest besmette mensen en de engste methodes om iemand ‘de waarheid’ te laten spreken. Kijk dat ze gebruikt werden, ala, maar… ging het steeds maar door mijn hoofd: ‘iemand heeft ze ook BEDACHT, ziekziekziek’!

Marlies en ik (zij mocht een stukje voor vrouw.nl schrijven en ik mocht mee!) stonden enigszins trillend bij de ingang. Ik mocht haar al te lijf gaan met een bijl, maar gezien wat zou komen, heb ik haar toch maar bij me gehouden… En terecht (ook al werden we later in de lift gescheiden :s). Bij de tweede tegel liet een kerel mij al ontzettend schrikken, we lazen dat het niet echt heel leuk was binnen en het toilet ben ik al niet eens ingeweest, aangezien er een afgehakte arm en heel veel bloed op de muren zat. Nare nare mensen allemaal! Eenmaal binnen werden we door zo’n 600 jaar geschiedenis van Amsterdam geleid.

Alle gruwelijkheden werden tentoongesteld, van de diepste martelkamers, de VOC-bar, vanwaar je gedeporteerd werd naar het schip van Piet Hein, naar de tijd van de pest, tbc en meer ongure ziektes. Marlies mocht een man dichtnaaien in zijn eigen hangmat (hij was toch dood), maar helaas voor Lies: hij kwam tot leven…! Witchcraft. Het was ook eigenlijk gewoon haar eigen schuld hoor, ze vroeg zelf toen de man vertelde dat dat zo ging ‘why?’ en daarmee was haar vonnis natuurlijk geveld.

Vervolgens mochten we voor de Bloedraad komen. Wijs hield ik mijn mond toen we naar binnen liepen, maar helaas, we moesten toch voorkomen. Voor wat? Fashion victims. Nu zagen we er allebei best leuk uit, maar nee, volgens de rechter waren wij volledig mislukt…! Nou ja zeg… Geesten vervolgden ons en langzaam mochten we richting de tough ride in de achtbaan. De achtbaan viel nog wel mee (hoewel ik een keer bijna bij Marlies op schoot zat, omdat een skelet ineens wel heel erg dichtbij kwam), de hond die er achteraan nog een aanval deed was veel enger! Gelukkig was de muur niet van gips, ik had er dwars doorheen gelegen.

Fijn en veilig weer buiten was het een erg leuke ervaring. De adrenaline zakte langzaam weg en de tocht was zeker geslaagd. Op een terrasje in de zon waardeer je dan toch weer het Nederland van nu..!

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Entertainment. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tocht voor gruwels en marteling

  1. marlies zegt:

    Hihihihihi ja het is maar goed dat je de bijl niet gebruikt hebt…anders was je vast gestraft door ratten en katten in al je gaten van je lijf….brrrrrrrrrrrrrr

  2. Marieke zegt:

    Brrrr… klinkt eng! Maar ook als een zeer geslaagde dag! 🙂

  3. Jantine zegt:

    The Dungeon is LEUK!!! Ben daar een half jaar (of misschien ook wel weer langer…) geleden geweest, toen hij net open was. Ik moest ook voor komen! Was geen Fashion Victom (ben ik dan weer niet hip genoeg voor denk ik…) maar HEKS! En ik waagde het ook nog om te lachen, wat betekende dat ik als straf op de stretcher moest. Gelukkig kon ik mij er met een wulpse glimlach naar de rechter vanaf maken… PHEW! In Londen zit ook een Dungeon, die is zo mogelijk nog gruwelijker… Daar demonstreren ze een guillotine. Precies op het moment dat het mes valt op de nek van het slachtoffer gaat het licht uit en krijg je druppels water op lichaamstemperatuur over je heen… BRRR! Goed voor heel wat gegil, maar achteraf vooral gegil van het lachen om je krijsende broertje… 😉  xXx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s