Valpartij

Ik ben geen fan van katten en poezen, dat weten de meesten inmiddels wel. Nu is het is het weer zomer en dat betekent dat de katten komen binnenvallen. Letterlijk, via mijn ramen donderen ze meer dan 2 meter naar beneden en rennen vervolgens als een dolle rondjes door de kamer. Vorig jaar was het al een aantal keer raak. Je schrikt wakker, je beseft dat er een klap was en als je dan kijkt, zie je ineens zo’n mormel rennen.
 

 
Vannacht was het weer voor het eerst in 2007 raak. Het seizoen is begonnen. Verschil: deze moet er moedwillig doorheen gekropen zijn, want mijn raam staat maar 10 cm open. Niet echt een valgat dus…
 
Na 5 minuten achter het beest aangerend te hebben (om 6 uur ’s morgens, na welgeteld 3 uur slaap) was ik er klaar mee. Hij viel me aan. Ik heb hem hardhandig in zijn nekvel gepakt (zoals ik dat vroeger zachthandig bij mijn konijn deed, geen idee of dat goed is voor katten), hij kon niets meer en ik heb ‘m er voor uitgegooid.
Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in (Ongewenste) huisdieren. Bookmark de permalink .

5 reacties op Valpartij

 1. Marieke zegt:

  Ahhh dat is zielig! Bied jij ze niet eens een slaapplekje aan? 😉

 2. marlies zegt:

  HOERA!

 3. Claudia zegt:

  Het is inderdaad de beste manier om een kat aan te pakken. En voor jouzelf ook beslist de veiligste… Misschien dat een stevig gemonteerd stuk vliegengaas helpt? Heb je meteen twee vliegen in één klap!

 4. Dominique zegt:

  @ Clau: Het is een beetje moeilijk om gaas te monteren. Het zijn twee hele grote dakramen. En als ik ze wagenwijd openzet, en er rent een kat over het dak en het is donker buiten en in mijn kamer, dan flikkert ie dus ineens naar beneden. Deze kat was nog dommer (of hij zag mijn muis rennen), en is met licht buiten en het gordijn open en het raam maar op 10 cm naar beneden gesprongen, oftewel: uber uber dom…
   
  @ Miek: haha nee, katten zijn toch huisdieren? wat betekent dat ze daar horen waar hun baasjes zijn? ik zeg: stop de kattenterreur in rivierenbuurt en verbod op katten buiten (zeker ’s nachts ;)). want ik ben niet de enige die regelmatig een kat vindt in huis en ze ziet als pure overlast… het aantal wat kwijt is elke week groeit ook gestaag, en volgens mij komt dat omdat ze allemaal heeeeeeeel erg dom zijn en zichzelf insluiten in schuren enzo.

 5. Marielle zegt:

  tja.. denk dat ze je muizenblog gelezen hebben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s