Sneeuw, auto’s en stemrecht

De wegen zitten er vol mee vandaag. Mensen die normaal wegkomen met rare acties, maar nu echt gevaar na gevaar veroorzaken. Invoegen met 50 aan het begin van de strook, terwijl de rechterbaan 90 rijdt. Rijbewijs afpakken. Heel hard remmen om niets omdat er een heuveltje komt. Notitie in het rijbewijs: mag niet met regen of sneeuw op de weg. Ook niet met alle andere vormen van neerslag overigens.
 
Op de A2 vandaag kreeg ik een visioen. Het rijbewijs bestaat niet meer uit het halen van een papiertje, nee we doen het voortaan als volgt: je haalt je basispakket. Je mag rijden op rustige momenten, zonder sneeuw, regen, ijzel en hagel. Je moet per jaar in ieder geval elke maand een ritje hebben gemaakt en als je er 3.000 km op hebt zitten mag je verder. Voor ‘specialties’: filerijden, regenrijden, rijden met gladheid of rijden op rotondes met meer dan 2 stroken. Het zeilsysteem zeg maar, gecombineerd met het PADI-duik-systeem. Daar moet je ook eerst mijlen of duiken maken voor je kustschipper mag worden of in een wrak mag rondzwemmen. Je houdt een logboekje bij en je leert van jezelf. Ik zie sommigen schrijven: ‘met 50 invoegen was niet zo handig, niet meer doen’.
 
Verder ben ik best trots op mezelf. Zoals het een echt deadlinegevoelig persoon betaamt heb ik op de laatste dag mij nog even verdiept in het wereldje der waterschappen. Kieskompas ingevuld, keuze gemaakt en door die sneeuw naar de brievenbus gelopen. Of ik vind dat het belangrijk is? Nou tja, volgens mij moeten dijken gewoon onderhouden en water buiten gehouden worden. Maar stemmen op zich is een (voor)recht. En uit respect voor alle mensen in deze wereld die nog vechten voor dit recht, ga ik dan toch maar door weer en wind…
Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Nonsense and more. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sneeuw, auto’s en stemrecht

  1. Claudia zegt:

    Meestal zijn het de hele jonge snotapen. de "wijven" en de bejaarden. Gelukkig ben ik niet zo’n WIJF achter t stuur 😉
     
    Ik heb gestemd op de vader van iemand die ik ken. Leek me een legitieme keuze…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s