HKW: Ridders en prinsessen van Utrecht, komt dat zien!

Ik weet nog niet of ik het gewoon leuk, of superinteressant of eigenlijk een beetje eng moet vinden. Al jaren loop ik over een paar skeletten te denderen. En al jaren doen alle bezoekers van Utrecht dat. Want onder het Vredenburg zijn al beenderen van 18 mensen gevonden, en waarschijnlijk zijn het er nog veel meer.

De skeletten werden gevonden op de plek waar vroeger de slotgracht van Kasteel Vredenburg lag. Ja heus, dat oerlelijke jarenzestiggebouw is gebouwd op de plek van een heus kasteel. Mijn fantasie gaat meteen lopen. Een prinses in de toren, een prins die langsrijdt. Rustig langs de slotgracht loopt en zijn speren slijpt. Ik weet ook wel dat ik te veel sprookjes heb gelezen, maar op de een of andere manier denk ik daar dan liever aan dan aan skeletten. Of aan de manier waarop dit slot en zijn gracht samen met het klooster ernaast onder een onooglijk gebouw terecht kwam.

Ik ben benieuwd wat er in de komende jaren nog tevoorschijn komt. Hoog Catherijne gaat nog plat, de singel wordt nog opnieuw uitgegraven. Spannend… zouden we meer vinden? En wat vertelt het ons over de 16e eeuw in Utrecht? De tijd zal het leren…

Trouwens, de bouwput is dit weekend opengesteld voor iedereen. Leuk en leerzaam, een archeoloog geeft je er tekst en uitleg bij!

Links:

http://bouwput.blogspot.com

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vredenburg_(kasteel)

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in News and politics. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s