Bromvlieg

IRRITAAANT! Er zijn weinig dingen zo hinderlijk als een vlieg die de weg kwijt is. Zeker als deze ook nog een centimeter doorsnee is en als een soort ongeleid, zwart, klein kanonskogeltje door de woonkamer vliegt. Hij is binnen gekomen, dus denk ik: ‘Dan kom je er toch ook zelf wel weer uit?’. Waarschijnlijk niet.
 
Ik verbaas me altijd over de beestjes die ik binnen heb. Spinnen zijn eng, muggen moeten snel naar de muggenhemel, maar de rest wordt door mij niet zo snel verjaagd of gedood. Als het even kan, vang ik zo’n beest, bestudeer hem even en laat ik deze via de voordeur vrij in de blije wereld. Lastig met dit projectiel. Hij vliegt al een half uur non-stop heel erg stressbrommend van muur naar muur en van raam naar raam. Hij is waar ik ben, maar toen ik naar buiten liep, omdat ik dacht dat hij me opzettelijk volgt, ging-ie niet mee. Dom.
 
Ik weet nu niet wat ik met hem moet. Ik heb al twintig minuten geprobeerd hem te vangen. Geen succes. Ik wil ook geen ranzige zwarte plek in mijn huis – wat onvermijdelijk gebeurt als ik hem of haar dood maak. Alle ramen staan open, de deur inmiddels ook. Ik hoop dat hij zo weggaat, buiten gaat brommen. Kan ik weer rustig zitten en leren.
Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in (Ongewenste) huisdieren. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bromvlieg

  1. Dominique zegt:

    update: hij is weg… geen idee waarheen.

  2. marlies zegt:

    getsie, zo’n brommende vlieg is nooit leuk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s