Lente in Utrecht – Zwerfkleren

De lente lokt de mensen naar buiten. Overal op de gracht lopen koppels, stelletjes, eenlingen. Gewone mensen, opvallende mensen, ronduit rare mensen. Een vrouw op stiletto’s, waarvan je zeker weet dat ze net buiten jouw gezichtsveld waarschijnlijk vastzit tussen die beroemde steentjes van de Oudegracht. Een man op een uit de kluiten gewassen motor, met aan elk handvat een beertje, met een helm op – knalgeel met op de achterkant heel groot FASHION. Mensen met winter- en zomerkleding gemixt, geen gezicht, maar lekker zit het vast. Mooie mensen en zwalkende mensen. Lang, kort, opgedirkt of juist nog stoned van gister en volledig verloren.

Twee junkies die samen een halve centimeter joint nog oproken en elkaar steeds het laatste beetje uit  handen trekken. Iemand met een heel grote zwarte en een heel grote rode sjaal en een jas die net na de oorlog hip was die onder een stoel iets zoekt, maar niets vindt. Tasje van de politie in de hand, waarschijnlijk het enige wat hij nog heeft.

Dan komt er een man. Hij loopt naar het fietsenrek en begint zich uit te kleden. Een. Twee. Drie truien. Uit, op een hoopje. Dan trekt hij zijn jas weer aan. Hij kijkt nog even naar wat hij aan nog aan heeft, we zien een wit t-shirt en een zwarte trui onder de jas. Hij denkt na, laat het zo en loopt weg. Loopt weg bij zijn kleren en kijkt niet eens meer om. Wij kijken hem verbaasd na. Hij gaat op weg naar nergens. En vanavond op zoek naar nieuwe kleren.

 

Ook gepubliceerd op hetkanwel.nl

Advertenties

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Me. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s