Kinderwagen

Ik verbaas mij elke dag, in positieve en negatieve zin over de wereld. Het meest verbaas ik mij de laatste weken over moeders. Over moeders met kinderwagens. Want er heerst een hardnekkige opvatting: elke auto krijgt superremmen als zij de kinderwagen over de stoeprand duwen. Niet waar, maar dat was vast overbodig om te melden.

Ik heb de afgelopen weken drie keer bijna met een kinderwagen op mijn motorkap gereden. Niet omdat ik niet kan autorijden, ik ben wel wat minder sociaal geworden op de weg. Vroeger stopte ik altijd, voor iedereen. Aangezien hard remmen mij nu zelf heel veel pijn oplevert – lees plotseling op de rem – stop ik minder bij oversteken die niet-zebrapaden hebben.

Nu vraag ik me wel heel erg af, waarom die kinderwagen vooruit duwen? Om te zorgen dat een auto toch stopt, terwijl jij geen voorrang hebt? Ik zou het niet doen. Mijn auto heeft goede remmen en goede banden. Maar zat auto’s niet, die zouden je kind zomaar eens mee kunnen nemen. En dat vergeef je jezelf toch niet?

Volgende keer stap ik uit. En ga het vragen. Zal je zien dat ze hysterisch gaat staan schreeuwen, maar dat kan ook een vooroordeel zijn…..

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Nonsense and more. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kinderwagen

  1. Marlies zegt:

    Ja! Vragen! Ja!

    Eikels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s