De B van Bewust

Het alfabet van een reïntegreerder – de afgelopen maanden heb ik zo verschrikkelijk veel keuzes gemaakt, meegemaakt en kennis opgedaan. Aan de hand van het alfabet neem ik jullie mee: de wereld van een highflyer met tomeloze energie die reïntegreert in het arbeidsproces na het ineenstorten van haar hele doen en laten. Op een nieuw tempo en met hulp van velen.

Bewust – De eerste weken leken chaos*. Waren chaos. Maar na de eerste weken van hyperventileren omdat je in je oude ritme zit, terwijl je lichaam en hoofd om een nieuw ritme vragen, werd het duidelijk. Alles wat ik deed, moest bewuster. Om mijn rug letterlijk recht te krijgen, moest ik bij alles wat ik deed na gaan denken. Moet ik dat nu doen? – werd mijn motto.

Mail bekijken, ik betrapte mezelf erop dat ik elke dag mail keek. Terwijl er voor mij helemaal geen mail meer was. Ja, hoogstens de nieuwsberichten en iets doorsturen naar een collega. Het bewust bracht me bij mezelf. Ik liep huilend door huis, omdat ik mij besefte wat ik maandenlang had gedaan, welke kracht het had gekost en welke het nu kostte om terug te komen.

Bewust werd ik me van mijn omgeving. Collega’s stelden vragen die ik niet kon beantwoorden. Dat snapten ze niet altijd, immers het bedrijf waar ik voor werk(te), heeft altijd óveral een goede oplossing voor. Dat ‘niet werken’ een goede oplossing is, snapte ik zelf nog amper, laat staan mijn collega’s.

Vrienden vroegen wat ik nu ging doen. Ook dat kon ik al niet beantwoorden. Nadenken zei ik meestal. Of tegen wat meer ‘spirituele’ vrienden: bewust worden van wat ik wil, kan en mag. Met hulp van een bureau, want zelf kan ik het niet, geloof ik.

Nu, drie maanden later ben ik mij bewust van alles wat ik doe. Elke beweging die ik maak, vóelt. Goed of niet, maakt niet uit. Ik sta bewust; in het leven en op mijn voeten. Ik loop bewust, spring bewust en ren bewust. In elke vezel zit míjn bewustzijn. Een heerlijk gevoel, dat nodig is om keuzes* te maken en te kijken waar ik affiniteit* mee heb. Heerlijk.  Ik kan de toekomst voelen.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Alfabet van een Reïntegreerder, Me en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s