De C van Chaos

Het alfabet van een reïntegreerder – de afgelopen maanden heb ik zo verschrikkelijk veel keuzes gemaakt, meegemaakt en kennis opgedaan. Aan de hand van het alfabet neem ik jullie mee: de wereld van een highflyer met tomeloze energie die reïntegreert in het arbeidsproces na het ineenstorten van haar hele doen en laten. Op een nieuw tempo en met hulp van velen.

Iedereen weet dat als je je huis gaat opruimen, dat je dan eerst meer troep maakt, zooi tegenkomt en dat het vaak uren duurt voordat je door die bende heen bent. In je hoofd gaat het net zo, zie het maar als een enorm huis, waarvan je soms niet eens weet dat sommige kamers bestonden. En dus ook niet weet wat er stond. Er gaat hier een laatje open, je moet het opruimen. Daar staat nog een opberger, ook open én opruimen. Je kan het laatje natuurlijk ook gewoon weer dicht doen, maar geheid dat de boel alleen maar stoffiger en ranziger wordt. Daar ben je dan later maar weer mooi klaar mee.

Al die plekjes blijven prima gesloten en dicht als je elke dag gewoon je werk doet, meegaat in de flow van de dag, elke dag door anderen op de been wordt gehouden. Maar zodra dat wegviel, dat beschermende wereld om je heen, ging ik toch nadenken. Ik doe liever gewoon, maar denken is af en toe toch wel nuttig. De chaos bleek groter dan ik dacht, maar gelukkig ben ik goed in ordenen en snel in beslissingen nemen.

Laatjes, kastjes, hoekjes, vensterbanken, stapels, schuren en zolders. Zie mijn hoofd van de afgelopen jaren. Allemaal ideeën, stapels plannen, dozen vol gedachtes en bakken met overtollige ballast. Welke bewaar je, welke gooi je weg? Als het met spullen al moeilijk is, dan is het met niet-tastbare dingen helemaal moeilijk.

Ik kwam heel veel leuke dingen tegen. Vakanties, lijsten in mijn hoofd met dingen die ik gedaan en/of bereikt heb en legio dingen die ik nog wil doen. En ook minder leuke dingen, sommigen moesten nog weer in het archief, anderen besloot ik te vergeten, als overtollige ballast weg te gooien. Helaas, je rijdt niet even naar de stort, maar met behulp van rust, tientallen gesprekken met vrienden (dank!) en bekenden die mij beroepsmatig konden helpen met tips en honderden pagina’s vol met krabbels en overzichten is het aardig gelukt. De chaos is weg en er is ruimte voor al het nieuws wat komen gaat. Nu de echte kasten en dozen nog 😉

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Alfabet van een Reïntegreerder, Me en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s