Doorzetten, eng en flink zijn

Het alfabet van een reïntegreerder – de afgelopen maanden heb ik zo verschrikkelijk veel keuzes gemaakt, meegemaakt en kennis opgedaan. Aan de hand van het alfabet neem ik jullie mee: de wereld van een highflyer met tomeloze energie die reïntegreert in het arbeidsproces na het ineenstorten van haar hele doen en laten. Op een nieuw tempo en met hulp van velen.

Doorzetten, eng en flink zijn. Elke dag weer. Soms was het lastig om te denken dat pijn nog over zou gaan, elke dag weer opstaan en concluderen dat er ’s nachts geen wonder was gebeurd. Flink zijn ook op een andere manier: over alle vooroordelen van iedereen heen stappen. Want waarom ging het nog 8 maanden wel en nu ineens niet meer en wat was er met mijn doorzettingsvermogen gebeurd?

Niets. Dat doorzettingsvermogen hoort bij mij en dus ging ik vol voor reïntegratie. Soms te hard. Ik vond het namelijk eng om niets om handen te hebben. Niets, behalve oefenen, trainen en fysiotherapie 😉

Doorzetten en flink zijn ook elke dag weer bij die oefeningen. Pijn verbijten en aanvaarden. Vooruitgang zien, al was het maar zó’n klein beetje, Het lijkt nu allemaal simpel, achteraf, maar dat was het zeker niet.

Toch was het het waard. Nu sta ik weer, met beide benen, met een nieuw leven in het vooruitzicht. En ik kwam erachter dat niet altijd iedereen op alles een antwoord hoeft te hebben, of verdient. Want waarom zou je alles blootleggen als zij dat ook niet doen?

Energie moet van beide kanten komen. En energie moet terugvloeien in jezelf. Daarover later meer.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Alfabet van een Reïntegreerder. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s