Musim Panas

De eerste twee dagen op het strand! Heerlijk. Na een overvolle week thuis (ik ben hem nog niet helemaal vergeten…), een lange vlucht, een nacht doorhalen, ohnee, de nacht was door het tijdsverschil gewoon wég, was ik gistermiddag in Sanur. Dit plaatsje ligt ten zuidoosten van de hoofdstad Denpasar en is eigenlijk een mengelmoes van lokale bevolking en heel erg veel toeristen.

Ik heb me voornamelijk op het strand begeven. Zonnen, lezen, rondkijken. Na een wandeling over het strand van een uur gister toen ik uit het vliegtuig kwam – ik moest ontvouwen – heb ik in het zonnetje bijgeslapen. Daarna heb ik het stadje verkend, sateh met rijst gegeten in een leuk café waar de Indonesische jazzband een prachtige lokale versie van Summertime speelde.

Ik slaap nu in een homestay, een soort van gezinshotel, waar het normale gezinsleven gewoon doorgaat, het konijn in het hok voor mijn deur gewoon huisdier is en de familie alles doet. Je zit een beetje middenin hun leven, alleen het restaurant lijkt losgekoppeld. Wel erg leuk.
Lekker hier is dat bedelen traditioneel verboden is en je je dus veilig voelt op straat, omdat er niet steeds mensen aan je trekken. Wel krijg je elke tien meter ‘Massaaaaasj’ of ‘look look, very cheap’ naar je hoofd. De eerste dag nog leuk, de tweede dag irritant en wie weet wat ik er morgen van denk 😉

Morgen zie ik Sandrien, Patrick en Dick in Kuta Beach. We maken ’s middags een tochtje naar een tempel met een prachtige zonsondergang, tenminste dat is wat ik van San begreep. Zaterdag stappen we aan boord van de boot om een week op zee te vertoeven… Nu al zin in manta’s, haaien en alle kleine vissen die we gedag kunnen zeggen!

Advertenties

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Travel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Musim Panas

  1. Wauw, Dominique wat klinkt dat geweldig! terwijl ik hier gewoon thuis achter mijn pctje zit waan ik me helemaal in jou wereld! wat kan je toch leuk schrijven! Ik hoop dat je een heerlijke tijd hebt daar… geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s