Een machine, een mannetje

Twee parkeerwachters in Lovina

De hele dag stelt de man vragen over Nederland. De meeste gaan me makkelijk af. Hoeveel inwoners heeft Nederland, hoeveel zijn er werkloos, wat doe jij, waar woon je, heb je huisdieren, zijn de Europeanen in december twee maanden vrij of in juli? Het wordt pas echt ingewikkeld als het over auto’s gaat. Of eigenlijk over parkeren.

Hij vraagt mij of we ook geld moeten betalen in Nederland als we willen parkeren. Ik leg hem uit dat we daar machines voor hebben. Vijf minuten zegt hij niets. Hij probeert het nog eens, die mannetjes, dat zijn machines? Ja, je voert je kenteken in, betaalt voor de tijd die je wilt staan, je pakt het bonnetje, legt het achter je raam en dan komt er iemand met een scanner controleren of je wel betaald hebt.

Hij begrijpt er niets van. Het hele concept van een parkeerautomaat is niet uit te leggen. Een mannetje, wat is daar mis mee? Want nu moet je betalen bij een machine, die niet weet hoe lang je er staat en niet op je auto let en dan gaat er iemand jou controleren of je wel betaald hebt? Hij kijkt me heel moeilijk aan en zegt dat de mannetjes beter het geld en de controle kunnen doen, dan heb je zo’n automaat niet nodig. Veiliger, makkelijker, minder omslachtig, zie je hem denken.

Als ik hem dan ook nog vertel dat parkeren in de binnenstad van Utrecht bijna vier euro per uur kost, schudt hij alleen nog maar zijn hoofd…

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Travel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s