Onvoorwaardelijk

Vandaag is de dag dat onze hond, de liefste Champy, overleed, drie jaar geleden. Ik zeg bewust ‘onze’, omdat mijn moeder, mijn zusje en ik echt alledrie deze hond hadden. Deze lieve, goedzakkige labrador leerde me zoveel, en gaf zo veel terug zonder om veel te vragen (ok, eten, het blijft een lab ;)).

Champ voelde als mijn onvoorwaardelijke steun. Niet alleen als ik verdriet had of blij was natuurlijk, maar ook gewoon, als er niets was, was alles goed. Als ik terug kwam van stappen bijvoorbeeld, mocht ik altijd in de mand kruipen. Meerdere malen gebeurde het dat ik een paar uur na thuiskomst opgekruld lag in de mand, terwijl zij ernaast lag te snurken. Meestal ging ik dan toch maar naar m’n eigen bed, lang niet zo gezellig, maar wel iets ruimer.

Overal ging ze mee naar toe, op de fiets naar het hockeyveld toen ik nog thuis woonde, maar ook later, terwijl ik op kamers woonde in Utrecht en bij mij logeerde. Als ik naar de kroeg ging, nam ik haar mee. Geen probleem, waar ik was, bleef zij. En de kroeggenootjes en -bazen vonden het allang leuk.

Ik leerde vanalles van haar: duidelijk en consequent zijn, anders nam ze gewoon een loopje met je. Organiseren en plannen. Mij verantwoordelijk voelen en me aanpassen aan een wezentje dat af en toe misschien een ander idee van ritme had. Ook leerde ik vertrouwen hebben en zag ik de spiegel die ze me af en toe voorhield, niets beter dan een hond die je gedrag nabootst.

Ook al hebben mijn ouders nu een heel lieve andere hond, die net zo graag bij mij is als ik bij hem, deze hond zal ik altijd blijven missen.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Me en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s