Perth

me in perth

Na meer dan een vol etmaal reizen, een paar uur skippen en twee dagen bijkomen ben ik eindelijk ook geestelijk geland in Australië. Het kost even, maar dan heb je ook wat. Want het is hier heerlijk. Relaxed, rustig en aangenaam warm. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en de backpackers waar ik nu de afgelopen dagen geweest ben, gewoon goed. I love the backpacker’s life, dat weet ik wel weer zeker. Al die mensen, al die nationaliteiten en allemaal lekker zichzelf. Fijn.

Gister door Perth gewandeld. De stad doet me aan een andere stad in de wereld denken (maar ik ben er nog niet achter welke), en als je zou zeggen dat ik er eerder geweest ben, zou ik je willen geloven. Alleen een reis met deze afstanden vergeet je niet snel, dus ik weet zeker dat het niet zo is.
De stad is simpel (met blokstructuur natuurlijk weer, lang leven koloniale wegenbouw) en geeft een heel veilig, rustig gevoel. Beetje door de stad en door King’s Park gelopen. Het grootste stadspark van de Southern Hemisphere, zeggen ze – er zijn vast meer steden die dat claimen.
King’s Park is een beetje een vreemd park, overal lopen wegen en zijn parkeerplaatsen, maar ook overal zitten mensen te picknicken. Ook dus op woensdag. Het lijkt wel of de mensen hier sowieso niet al te veel werken. Overal zie je de hele dag mensen hardlopen, roeien op Swan Lake, winkelen, rondlopen. Of het nieuwe werken is hier volledig doorgevoerd, of er zijn heel veel mensen in pak of mantelpakje werkloos. Dat eerste lijkt me meer het geval 🙂

Vandaag ben ik naar het strand in Fremantle geweest. Het is een suburb, maar ik vind het een voorstad, of voordorp dan meer. Het lijkt niet op Perth en de mensen zijn totaal anders. Engelser kan ook bijna niet. Alsof je door Brighton loopt, met allemaal leuke Engels-ogende gebouwen en pleintjes. Alleen de hanging baskets missen.

Het strand en de zee waren heerlijk. De komende dagen heb ik een auto. Het openbaar vervoer is op zich prima, maar ik heb Perth wel gezien in die ene dag en om te duiken moet ik toch echt een beetje de stad uit. Zeker voor de leuke plekken. Dus morgen nog een roadtrip via het Aquarium waar Danielle, vrouw die ik ontmoet heb op Bali, werkt en de wijngaarden achter Perth en dan zaterdag en zondag duiken. Eerst op Rottnest Island, dan zondag ergens 3 uur rijden hiervandaan op een wrak, de HMAS Swan.

Howdy, keep you posted!

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Australië, Travel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Perth

  1. Natascha zegt:

    Ik zie je helemaal lopen door perth. Vind het zelf ook een heerlijke stad. Wel alle gemakken van een grote stad en zelfs de zee, maar niet het opgefokte gevoel van een stad. Enjoy!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s