On the road

De afgelopen dagen waren prachtig. Het is alweer een week geleden dat ik Perth City achter me gelaten heb. Steden zijn leuk, maar niet echt bijzonder meestal, dus ik had er wel weer genoeg van. Vrijdag ben ik naar het zuiden gereden. Down South noemen ze het hier, tja, alles is relatief.

Rottnest Island
Eerst van Perth naar Fremantle, dat is niet zo ver, maar wel een andere wereld. Van groot economisch bolwerk kwam in het kleine gezellige, cosy stadje terecht. Lekker Engels met veel jonge mensen. Vanuit daar kon ik ook veel makkelijk bij de duikboot komen die mij zaterdag naar Rottnest Island bracht. Heerlijk gedoken, twee duikjes onder voor mij goede omstandigheden (mijn buddy vond het wat minder, de deining onder water was best groot). Voor foto’s: zie dit Facebook album.

Zondag ben ik verder gereden. Prachtige routes, langs de kust, door de heuvels, dwars door de wijnlanden. Ik ben dan toch echt een kind van mijn moeder, want als ik een detour kan nemen, doe ik het. Over een ritje van 2,5 uur, heb ik dus ook een goede 7 uur gedaan. Om vervolgens aan te komen in Dunsborough, bij een beachhostel met mijn kamer aan het strand, lekker met je voeten in het zand! Prachtig dus weer.

Swan Wreck
Dunsborough zelf was verder een beetje saai, maar de duiken op maandag op de The Swan Wreck waren top (foto’s hier). Het is een prachtig schip, afgezonken in 1997 nadat het zijn plicht als oorlogsschip had volbracht en als huis voor vissen verder kon. Het was lekker ruim, dus doorzwemmen was ook geen probleem en op het dek zat een enorme Wobbegong! Joepie! Het is een soort haai, maar ziet er uit als een andersoortig monster.

Van daar ging de reis vervolgens door het binnenland weer terug naar Perth, om mijn vlucht naar Adelaide te halen. Een prachtige route weer, met suffe kleine dorpjes onderweg, met een pomp, een soort van Western-bar en misschien een paar huizen/farms. De heuvels waren best hoog en de mooie uitzichten en views overal waar ik maar kon kijken.

De rest van de dag was ‘crap’. Te veel haast om op het vliegveld te komen, een stad waar bijna nooit heel veel file staat waar het nu ineens helemaal vast stond omdat er allerlei ongelukken waren gebeurd, een turbulente vlucht en een heel slecht bed. Nou ja, het hoort bij reizen…

Kangaroo Island
De dag erna ben ik dus ook zo snel mogelijk weer de stad Adelaide uitgegaan. En met het vooruitzicht op de ferry naar Kangaroo Island kwam ook het plezier in mijn tochtjes weer terug 🙂 Ferry op, eiland in zicht, zee overal en een dagje werken vandaag op de klif aan de rand van Kingscote, een stadje in het noordoosten van het eiland.

Morgen weer duiken dan zaterdag op naar Melbourne! The Great Ocean Road 🙂 

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op On the road

  1. smoonjuice zegt:

    Hee we hebben hetzelfde blog design gekozen 🙂 Wat een leuke reis ben jij aan het maken. South Australia is mijn lievelingsstreek hier, vooral Eyre Pensinsula and KI – hoop dat je tijd hebt om de zeehonden te zien op het strand. En als je tijd hebt moet je echt even bij Southern Ocean Lodge gaan kijken, een van de mooiste hotels ter wereld. De managers zijn erg gastvrij dus laten je vast wel even rondneuzen – en een drankje bij de gave open haard drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s