Drive ‘til you arrive

IMG_1526Mijn roadtrip begon op de peninsula bij Adelaide. Vanaf de ferry, waar ik mijn auto had achtergelaten was het eerste doel Melbourne, in twee of drie dagen het liefst en zonder al te veel stops. Het eerste deel was wat saai. Gewoon slaapverwekkend. Heuvels die ritmisch omhoog en naar beneden gaan, links kon ik kijken tot de horizon, rechts was af en toe de zee, maar meestal net zo veel landschap met slechts een klein beetje afwisseling. Niet al te inspirerend dus.

Hele stukken viel de radio weer uit en heel soms was het enige wat het dan nog wel deed de SBS radio: een afwisseling van radio in allerlei talen en de meeste onverstaanbaar (van dingen die Russisch tot Fins klonken). Maar beter dan niets! De eerste etappe ging tot Robe, een heeeeel klein plaatje aan een meer met misschien 1000 inwoners, een camping en een backpackers. Die dicht bleek. Help, want ik kon echt niet meer. Dan toch de camping? Geen campingspullen, maar toch maar vragen. Gelukkig hadden ze een budget cabin beschikbaar en kon ik dus daar slapen. Prima oplossing!

De volgende ochtend weer vroeg onderweg voor het eerste deel van de Great Ocean Road. Wat een verschil! Langzaam werd de weg leuker om te rijden, de bergen en bijbehorende slingerweggetjes waren geweldig en de uitkijkpunten waren er steeds meer en werden mooier. Uiteindelijk kwam ik in Port Fairy, een leuk klein plaatsje met een mooi natuurpark ernaast. Aangezien ik wat minder detours had genomen had ik heerlijk de tijd om nog wat te wandelen en dus ging ik.

Meteen een koala die kwam showen: hij vond me wel leuk denk ik, want ik mocht foto’s nemen tot ik er zelf genoeg van had en al etend keek ik me zo maar eens een beetje aan. Ik was nog niet eens aan mijn wandeling begonnen. Die was ook prachtig, hoewel soms met wat uitdagingen. Een slang midden op mijn pad (argh, gelukkig had ik een grote stok bij me) en een paar kangaroos die groter waren dan ik die me zo’n half uur vanuit de bosjes bleven volgen. Nu denk ik niet dat kangaroos heel gevaarlijk zijn, maar zó groot! En zo nieuwsgierig, ik voelde me toch een beetje bekeken.

Dit bleek pas een voorproefje van de Great Ocean Road, de volgende dag kwam ik dan echt in het mooiste stuk.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Australië, Travel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s