The gathering of weird species

Well, that’s been a while. Maar er is ook zoveel te doen, te zien en te beleven. Er is helemaal geen tijd om te bloggen of verhalen te vertellen over de Australiërs  Maar aangezien het nu echt giet van de regen in Cairns en de wind er ook niet om liegt, is het tijd voor een update!

The Leafy Sea Dragon!
leafy sea dragonKangaroo Island, daar was ik gebleven he? Dat is alweer bijna drie weken geleden! Dé reden dat ik naar dit bizarre, maar mooie eiland was gekomen, was de gekke Leafy en Weedy Sea Dragons. Gekke beesten die wel ergens verre familie zijn van het zeepaardje, maar er toch ook weer niet echt op lijken. En ik had geluk! Ze waren een vergadering aan het houden precies onder de jetty in Kingscote. Zes of zeven ‘zwommen’ er rond en dat was echt geweldig om te zien. Een uur lang heb ik op 6 meter diepte onder deze steiger gehangen samen met de gids die mee was. Elke keer als ik een foto maakte van eentje, vond hij wel weer een andere. Of een decorated crab, of een ander gek beest. Het was daar echt de verzamelplaats voor gekke, rare dieren!

De tweede duik was ook geweldig. Na een lekkere gravelroad van ongeveer 2 uur kwamen we bij een strand aan in het noorden van het eiland. De zee was redelijk onrustig en de branding ver weg, maar vol goede moed heb ik me het water in laten zuigen. En dat was de moeite waard! Onderweg zagen we een paar van de gekke Weedy Sea Dragons (die zijn zeker minder elegant dan hun neefjes en nichtjes) en een zeehond die kwam spelen! Geweldig 🙂  weedyme and the leafy

 

 

 

 

 

 

Na deze dag onder water was het tijd om weer op de ferry richting het ‘grote’ eiland te gaan en te beginnen aan 13 dagen on the road naar Brisbane.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Australië, Travel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s