Dutchie-Time!

brisbane nightBrisbane, here I come! Met een beetje gemengd gevoel weer de auto in voor mijn allerlaatste etappe met de auto. Een klein stukje nog maar, ongeveer 360 kilometer en dan moest ik mijn mooi witte bolide inleveren bij de verhuurder. Het was toch mijn home-away-from-home geworden in de weken….

Het was een extreme makkelijk stukje rijden en de vijfbaansweg de laatste 100 kilometer was bijna overweldigend. In Brisbane wachtte Saskia, een Nederlandse vrouw, die mijn had uitgenodigd via Twitter. Vrijdagavond was supergezellig, zaterdag wat rondgewandeld in een leuke, viby stad en met de CityCat (bus over water…) naar wat noorderlijker gebied gegaan. Daar was ook Koningsdag 2013, het feestje van de Nederlandse club en met mijn net bemachtigde oranje shirtje en wederom Saskia en haar man en familie hebben we alvast een voorschot genomen op het feestje dat nog komen moest. Leuk!

cook island turtleZondag was weer duiken. Dit keer bij Cook Island en behalve dat het er prachtig was, mooi en simpel duiken was mijn buddy zo onervaren dat het toch nog een beetje een uitdaging werd voor mij. Meestal ben ik ergens degene die de ‘minste ervaring’ heeft, maar ergens in het afgelopen jaar is daar echt iets in veranderd. Gelukkig heeft de gids / dive master de meeste dingen opgevangen, want laten we maar zeggen dat deze buddy nog veel moet leren 
Maandagavond was het tijd om aan boord te gaan van de trein die mij dan echt op mijn laatste ‘bestemming’ van deze zes weken zou brengen. Cairns was 25 uur weg, en gelukkig was het een relaxte treinreis. Goed geslapen, veel leuke films en een perfecte stoel. Cairns is een leuk stadje met een mooie boulevard, maar het weer is nu echt verschrikkelijk.

En straks ga ik dan echt nummer 1 van mijn bucketlist doen: The Great Barrier Reef. Over iets minder dan 2 uur ga ik aan boord van Mike Ball Dive Expeditions, een livaboard naar de buitenkant van het rif.

Ik verlaat jullie dus weer even en beloof (uhum…?) dat ik als ik terug kom aan land snel
zal schrijven over wat ik daar allemaal ben tegengekomen!

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Australië, Travel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s