Sharkies!

Sharkies!

Sharkies!

Van Sydney naar Brisbane, nog maar een kleine 900 km te gaan en daar had ik nog vijf dagen de tijd voor. Op de maandagmorgen dat uit Sydney wegreed was mijn bestemming Coffs Harbour, ongeveer op tweederde en dat haalde ik makkelijk. Wat een heerlijke wegen en wauw! Zelfs een snelweg die me richting het noorden bracht.

De wegen hier zijn over het algemeen gewoon heel erg prima en er is helemaal niets mis mee, maar de snelheid is laag, de eenbaanswegen talrijk en het verkeer voorzichtig. En gelijk hebben ze, elke keer als je er als Hollander ook maar een beetje over nadenkt om wat harder te gaan, ligt er gelukkig weer een dode kangaroo of ander dier in de berm met zijn pootjes omhoog. Veiligheid voorop, dus inderdaad: gewoon netjes de snelheid rijden (of langzamer).

In Coffs Harbour bleken ook de duiken op dinsdag niet door te gaan. Te ‘slecht’ weer wederom. Zonnig en weinig wind, maar klaarblijkelijk te slecht voor de gemiddelde Australiër. Jammer, maar ik kon wel herkansen op donderdag. Plan aangepast en na een dagje met twee Nederlandse meisjes naar een vineyard en een mooie tocht door de binnenlanden, werk en strand op woensdag, donderdag het water in! Grey Nurse Sharks hadden ze op het menu, geweldig!

Ondanks dat ik een beetje bangig ben voor haaien had ik er eigenlijk ook nog nooit echt gezien had, wilde ik wel heel graag dan maar nu eens in contact komen met deze beesten. Dus heb ik met al mijn moed de afdaling naar 30 meter gedaan en ben daar netjes op het zand gaan liggen kijken naar deze immense oerbeesten. Gek genoeg was er weinig engs aan… het was meer super om ze zo te zien zwemmen. Al zoveel miljoenen jaren hetzelfde. Prachtig.

Het was die dag ook nog ANZAC day, een soort veteranendag waarop alle Australiers een dagje vrij zijn. En dus was ik de enige buitenlander aan boord, ook wel eens leuk 🙂 Anzac betekent voor de meeste niet echt heel veel, behalve dan één ding: het is de enige dag dat ze mogen gokken in de kroeg. 2UP heet het spelletje, en ondanks dat ze het hebben uitgelegd, snap ik er nog steeds niets van 🙂

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Australië, Travel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s