Crossing the Atlantic

yourfirstatlanticcrossingOp dit moment is dit mijn bijbel. Het is zo groots, zo veel. En tegelijkertijd lijkt me voorbereiden zo bijzonder nutteloos. Het is wat ik elke dag weer denk, de afgelopen maanden. Dit boek vertelt je alles wat je wilt weten (of niet). En tegelijkertijd ben je geen snars wijzer. Elke keer komt het er op neer dat je geen idee hebt wat je tegen zal gaan komen.

Over 5 weekjes is het zover: ik vlieg naar Kaap-Verdië om daar aan boord te stappen van de Zahree. Mijn moeder en zus vliegen mee, om me uit te zwaaien tot we aan de horizon verdwijnen. Op een prachtige schoener van zo’n 18 meter lang, staal, zwaar (40 ton) met een hele lieve, ervaren bemanning: Tineke en Herbert en ook aan boord voor de oversteek hun zoon Thijs. We steken met z’n vieren de oceaan over!

Ik heb er zin in. Elke dag nog een beetje meer. De oceaan over! Wow, nooit gedacht dat ik het ooit zou doen. Al die mijlen, al die zeilervaring gaat nu gebundeld worden. En levenservaring, misschien ook wel handig. En er gaat nog minstens 100 keer zoveel bijkomen, gok ik. In drie weken.

We varen tussen 7 december en 8 januari naar Suriname, waar we uiteindelijk in Domburg weer aan wal zullen stappen. Wat er tot 7 december gebeurt, hier in Hilversum, aan voorbereidingen, zal ik hier proberen bij te houden. Van iPodlijsten (ideeën?) tot angsten en juichmomentjes. Van overdenkingen en losse flarden van gedachten tot van die dingen waar waarschijnlijk niemand het antwoord op weet of die niet meer uitmaken zodra te trossen los zijn.

Ahoy!

PS – wil je weten hoe het leven aan boord van De Zahree nu al is? Het is te volgen op de blog van Tineke, de scheepsvrouwe zelve!

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Atlantic Crossing. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s