Dag 1 – Land Lubber naar zee

10 December – We zijn vertrokken! Rond 11 uur, nadat we nog naar wat winkels zijn geweest voor de laatste aankopen en inkopen stappen we aan boord en zeggen welke mama en Sabine gedag.

Het gaat snel, we hijsen vlug de zeilen, mama en Sabine zwaaien ons lang uit op de pier en we genieten van een rustige zee. Langzaam varen we het gat tussen Sao Vincente en Sao Antao uit en even later zien we de punt van Sao Vincente uit zicht gaan. Dat gaat snel. Pfff. Zee dus, twee tot drie weken lang. We zien dolfijnen en een walvisje! Wow, dat belooft wat zeg.

We hebben veel grotere golven, een goede deining en minder wind tegen einde van de dag. Ik ben echt wel beetje instabiel. Stevig op mijn benen is anders. Ik val steeds om en trek maar wel alvast m’n zwemvest aan. En blijven eten overdag want na de borrel en diner voel ik me een stuk beter (behalve dan dat ik mijn trui onderuit mijn tas probeer te halen… het zijn van die slechte ideeën die je kan hebben). Snel weer naar buiten!

Ik krijg eerste avondwacht. Spannend!! De nachten beginnen om 21 en eindigen om 9 uur. Ik heb dus de wacht van 21 tot 00 uur.

Om 19 uur (20 uct) spreken we de rest van de boten. De Bojangles, Tsuru, Aghaatjes, Freya en de grote griessen. Leuk om contact te hebben. De vorderingen worden besproken en vragen gesteld over dingen die kapot zijn.

Eerste wacht… We varen een goede 7 knopen als ik begin. Halve wind en dat gaat behoorlijk hard en schommelt best veel. Even wennen … maar no stress het komt goed! Het is best bijzonder om te voelen dat mensen gewoon slapen en vertrouwen hebben in jou!

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Atlantic Crossing. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s