Dag 10 – nog 465…

Tweede wacht… helemaal aan het begin. Ik werd echt midden uit mn droom gehaald dus even wakker worden hoor.

Het begin van de dag moest er weer even gepraat worden aan boord. Alles is weer duidelijk, helder en goed en de rest van de dag ging het dus beter met zn allen op een kluitje.

De dag begon ook op zee ruw en we zijn het echt allemaal helemaal zat. Ik heb nog even geprobeerd te sturen maar dat was niet te doen. Zoveel golf. Echt metershoog. En zoveel kracht. En te weinig zeil omdat het ook zo hard waait. Gelukkig kon in de loop van de dag het tweede rif uit het zeil. Dat gaf wat meer vaart en wat meer respijt ten opzichte van de golven.

De wind is ook iets verder gaan liggen en de golven zijn wat langer van periode, niet meer zo heel erg stijl. Dat scheelt dus ook echt heel veel. Lekker. Vandaar dus dat ik ook zo heerlijk sliep net 😉

Nog even onze positie… 9°39’157N en 48°14’031W. En nog 465 nm. Whoohoo!

Nu duren die nm ten opzichte van Paramaribo even iets langer omdat we echt te ver naar het noorden varen maar dat komt morgen ineens helemaal goed. Onze VMG (velocity made good – de afstand die je daadwerkelijk richting je doel vaart) is nu wat lager omdat we niet de koers recht op Paramaribo kunnen varen. Maar morgen dus wel. Dan gaan we recht op Paramaribo af als we kunnen gijpen en komen we helemaal goed uit!

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Atlantic Crossing. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s