Dag 14 – Rock the boat!

Rock the boat! De laatste wacht. Suriname is nog niet in zicht maar we zijn er wel bijna. Ik heb wacht van 12 tot 3 uur en ik vind het best spannend, hoewel mijn enige taak is om vissersboten te ontwijken. Over het algemeen voeren ze superfelle witte lichten.

Vandaag begon druilerig. Echt vies. Langzaam werd het iets beter maar dat gold niet voor de sfeer aan boord. De bank vloog van dek (en echt… die zat stevig vast) door een communicatiefoutje bij het strijken. Her en der waren nog wat spanningen en ik voelde me echt even ongelukkig. Ik heb een tijdje op het voordek gezeten toen ik de borrel had gemaakt en niemand het kennelijk nodig vond te komen. Wat kan een mens zich eenzaam voelen.

Na toch een halve borrel, eten en een leuk radionet (ik mocht m doen) met als intro het onvolprezen bananaboat van après ski 2 (hoe kom je eraan?) ging ik slapen, draaien tot ik na het lezen van de lieve berichten van mama, sa, ilse en fleur in mijn boekje toch nog even gedommeld heb. Nog 2,5 uur en dan zit mn laatste wacht, laatste dag op het water erop! Het zal even wachten zijn bij de uiterton, zowel de Freya (5 nm) als de Agaath (12,5 nm) moeten nog wat inlopen maar als het goed is lopen ze harder dan wij nu met 4kn. Een paar uur slapen en we zien land!

Positie 06N23.9 54W42.8 met nog 32.3 nm op de teller. We komen echt dichtbij.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Atlantic Crossing. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s