Dag 9 – That’s how we roll

Ik begin de dagen kwijt te raken en ook wat er zoal gebeurt haha. Ik weet wel dat tijdens mijn wacht vanmorgen Thijs werd gewekt door een plens zout water in bed. Gelukkig was ik wakker omdat ik wacht had. Ik had het echt niet tof gevonden… Thijs ook niet, maar die is altijd goed gemutst en samen hebben we de boel weer droog gemaakt.

Vandaag is er weer vis gevangen. Dit keer rode vis, waarschijnlijk makreel. Dat wordt dus niets voor mij om te eten maar lekkere lunch voor de anderen!

Verder de hele dag binnen zitten lezen, wat dienst gedraaid en verder niets. Het was rustig, maar ik verlang wel naar buiten. Even in het zonnetje op het dek enzo. Misschien komt het nog en anders zijn we over een dag of 5 waarschijnlijk wel in Paramaribo. Net op tijd voor kerst dus!

En… het einde van de afwas gehaald! Jeej! Het is in de kombuis zo heet dat de afwas nog de enige plek was waar ik nog echt niet goed werd. Maar alles went, ook dat kennelijk!

De coördinaten nu zijn 10°15’3 45°26’6. Nog 630 nm. Gek om te bedenken dat dat eerst nog een eeuwigheid leek, nu zijn we gewoon op 2/3!

De wachten zijn nu iets anders. Door de squals die in de lucht kunnen zitten hebben we nu wat meer te bekijken. De radar bijvoorbeeld. En als het gaat regenen moet ik wat opsturen zodat we niet per ongeluk een rare gijp maken met veel wind. Nu waait het toch al niet zacht….

Nog 20 minuten wacht en dan is thijs weer aan de beurt. Ik vond het best spannend eigenlijk. Waarom dit nou zo ineens zoveel spannender is dan een normale wacht weet ik niet. Zo weer rollen in bed!

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Atlantic Crossing. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s