Katrobatisch?

Ik heb tegenwoordig steeds vaker de schrik van mijn leven. Midden in de nacht, als ik thuiskom, het maakt niet uit. Maar ik schrik. Van katten. In mijn huis. Ongewenst bezoek dus, ze komen zomaar binnen vallen.
 
Letterlijk. De katten vallen ‘met bosjes’ naar beneden. Iedereen die mijn huisje kent, weet dat ik twee dakramen heb. Enorme gaten in het dak, die ook regelmatig openstaan. Zeker nu. Dertig graden wordt zeer aangenaam als de valwinden je ‘huis’ verkoelen en ook ’s nachts staan ze dus open. En dan komen ze naar beneden vallen. Ze rennen gewoon naar binnen. Dom en het geeft me toch een klap. Ik vind katten vreselijk stom. Ik kan niet erg goed tegen hun haren. Zeker niet als ze een tijdje door mijn huis banjeren.
 
Kennelijk is het zo normaal om over mijn dak te rennen, spelen en springen dat een open raam niet opvalt. En dan val je dus zo, hoppekee, door het gat naar beneden. Het is binnen natuurlijk net zo donker als buiten, als ik slaap of ik laat thuis kom, dus tja, waarom zou je oppassen? Zeker als er een gordijn voor zit, dan val je daar toch ook gewoon even doorheen?
 
Zo heb ik al twee keer een kat midden in de nacht naar beneden zien zeilen. Eentje kon ik niet eens vinden. Na de klap was ie zo snel weg (gek hoor, hij viel zo hard, hij had op z’n minst een hersenschudding moeten hebben) dat ie zoek was voordat ik m’n bed uit was. Het beest is om 5 uur ’s middags uit zijn hol gekropen en via het dakterras weer naar buiten gerend. De ander stond zo buiten omdat de voordeur ook nog open stond. Een derde heeft rustig op mijn thuiskomst zitten wachten. Onder m’n tafel, harstikke zwart en met groene oogjes. Ik zag het geval al voordat ik het licht aan had gedaan. Verstijfd van angst liet ie zich gemakkelijk oppakken en buiten zetten. Gelukkig…
 
Toch maar de ramen wat minder open, zodat ze hun hoofd stoten, voordat ze kunnen vallen. En misschien de gordijnen openlaten? Kunnen ze die in ieder geval niet meer slopen. Kijken of er nog eentje rondloopt die nog dommer is.
Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in (Ongewenste) huisdieren. Bookmark de permalink .

2 reacties op Katrobatisch?

 1. Claudia zegt:

  hahaha, ik vind katten wel heel leuk! Vooral eigenwijze katten 😛

 2. marlies zegt:

  hahahahahaha, sorry!!
  Wat ontzettend geestig beschreven!
  Ik vind katten ook niet zo leuk (vraag maar aan oud-roomie Moon..ik had het altijd over de kutkatten!)
   
  Maar ik zou me echt wezenloos schrikken…brrr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s