Koffie: verkrijgbaar in twee smaken

Ik drink nooit koffie. Nou nooit, dat moet je natuurlijk ‘nooit’ zeggen, maar de enige koppen koffie die ik ooit heb gedronken zijn op de ochtenden dat het hockeyfeestje te lang had geduurd of een zeilvakantie langer dan 3 weken duurde en energiepeil toch danig laag was dat opletten echt alleen nog ging met een goede cafeineshot. Om vervolgens echt een mooi staaltje van pure hyper-overactiviteit tentoon te stellen aan mijn omgeving.
 
Toch maak ik me wel druk om koffie. Voor mij zijn er twee smaken: keurmerk koffie of mensonterende koffie. Ik kon altijd trots zijn op het bedrijf waar ik werk. Overal stonden mooie Max Havelaar automaten. Ook op ons thuishonk. We zijn dan ook een bedrijf dat altijd hoog van de toren blaast: maatschappelijk betrokken en sociaal actief. Think global, act local, oftewel in deze praktijksituatie: met de dagelijkse koffieconsumptie zorgden we voor een beetje mooie prijzen voor de boeren in de wereld die koffiebonen neerzetten. Zo zag ik het tenminste.
 
Vorige week schrok ik: op onze nieuwe basis (kantoor is het nog niet, er staan nog niet eens muren…) stond een klein Nescafe-ding. Een apparaat dat mensonvriendelijke koffie bevat. Het Max Havelaar principe was verdwenen, en waarom: ‘het was niet te zuipen’, zei er eentje doodleuk. Nee, dacht ik, ‘dat is zo’. En nog inwendiger was ik een beetje boos. Op mensen die ‘het niet te zuipen vinden’. Zonder dat ze weten dat de ene Max Havelaar koffie de andere niet is (de mengsels kunnen verschillen en het was puur onze operator die ‘vieze’ koffie leverde) vonden ze dat de mooie-doelen koffie vies was. Jammer voor de boeren, maar nu moesten 80 mensen maar eens gewone Nescafe drinken.
 
Ik heb besloten dat dit onmogelijk zo kan blijven. Ik denk dat ik de eerst niet-koffiedrinker wordt die gaat strijden voor een andere ‘goede’ koffie.
Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Health and wellness. Bookmark de permalink .

2 reacties op Koffie: verkrijgbaar in twee smaken

  1. marlies zegt:

    hoera! Lijkt me goed plan.

  2. Monique zegt:

    Nescafe vind ik helemaal ‘niet te zuipen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s