Kip legt ei voor mij

 

Ik heb een kip geadopteerd. Ik zie je nu denken. WAT heeft ze gedaan? Een kip, in de stad? Nee, een kip legt eieren voor mij op het platteland, maar dan wel een biologische kip.

Biologische kip is een raar fenomeen. De kip is namelijk helemaal niets behalve gewoon een kip, de boer die de kippen houdt kan wel biologisch omgaan met zijn pluimvee. Deze boeren laten hun kipjes rondrennen op veel meer ruimte dan een scharrelkip, waarvan ik ook al overtuigd was dat ze veel ruimte hadden. Maar deze kip heeft wel 36 keer zoveel ruimte als een scharrelkippetje. En daar moeten eieren dan dus lekkerder van worden.

Ik vind het een leuk idee en ik ben voor biologische veeteelt. Ik ben namelijk niet TEGEN veehouderij, ik vind wel dat het ‘dierlijk’ moet gebeuren en dat is dus niet zoals het bij legkippen of fokvarkens gaat. Ik betaal graag iets meer voor mijn vlees en yoghurt of eieren als het biologisch is en daardoor ook nog veel lekkerder smaakt (proef het verschil eens, aanrader!).

Ik moet toegeven dat ik wel een praktische adoptiekip(h)ouder ben. Eerst ging ik eens even rekenen hoeveel een eitje mij nu gaat kosten, 40 cent per ei, te doen, nog geen twee keer zoveel als een scharrelei. Toen eens even kijken waar ik mijn eitjes elke maand op kon halen, op de hoek, ook fijn. Want als het aan de andere kant van de stad was geweest, was ik meteen afgehaakt. En dan ook nog eens even checken of ik het wel echt eens was met de standpunten achter adopteereenkip.nl en Biologica (als laatste dus ;-)) en dat was ook het geval. Meer natuur en meer diervriendelijkheid.

En dus kan ik vanaf nu elke maand een doosje met 6 eieren ophalen bij de winkel op de hoek. Ook proberen? Kijk eens op www.adopteereenkip.nl. Overigens, hanen zijn ook in de aanbieding. Ze zijn exclusiever (maar goedkoper), zorgen voor de kippen en een deel van dat geld gaat dan weer naar de boer. Omdat een haan alleen maar geld kost en niets oplevert. Maar voor de kippen is het wel weer zo leuk, een mannelijk verenschepsel in hun midden. Tenminste, ik denk dat mijn kip dat wel vind… 😉

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Health and wellness. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s