De A van Affiniteit

Het alfabet van een reïntegreerder – de afgelopen maanden heb ik zo verschrikkelijk veel keuzes gemaakt, meegemaakt en kennis opgedaan. Aan de hand van het alfabet neem ik jullie mee: de wereld van een highflyer met tomeloze energie die reïntegreert in het arbeidsproces na het ineenstorten van haar hele doen en laten. Op een nieuw tempo en met hulp van velen.

Affiniteit – Aantrekkingskracht, verwantschap, geef het beestje een naam. Het is een woord dat steeds maar weer in mij opkwam de afgelopen maanden. Waar voel ik me verwant mee? En met wie? Waar hoor ik thuis, en vooral: waar niet? Lastig. Ik leefde in een wereld van frisdrank, targets halen en zorgen dat klanten tevreden zijn. Ik liet het los en er bleef zo weinig over. Affiniteit, waar krijg ik het warm van? Wat levert me energie op?

Het werd (en is) een zoektocht naar mijzelf, want mezelf was ik een beetje kwijt, leek wel. Na een jaar lang alleen maar zorgen dat ballen in de lucht bleven, kon ik niet meer beslissen voor mezelf of dingen goed waren of niet. Terug naar de basis, terug naar de roots. De arbeidsdeskundige kwam bij me langs, ik maakte testen, ik zorgde voor een dagboek. Waar word ik dan blij van? Welke affiniteit heb ik eigenlijk met wat ik deed? En wat wil ik dan doen? Alles. Ja, alles, want ik hou nu eenmaal van bezig zijn. Dat kan niet, alles, dus weer terug: keuzes maken.

Inmiddels heeft het woord affiniteit steeds meer betekenis gekregen voor mij. Het heeft voor mij met gevoel te maken, niet met verstand. Met aantrekkingskracht. Sommige dingen trekken namelijk vanzelf naar mij toe, met een reden. En andere dingen stoot ik als vanzelf af, kennelijk mist daar de klik. Achterlaten en weer doorgaan, noemen ze dat. Lastig hoor, die keuzes op gevoel.

Advertentie

Over thisisdominique

Happy freestyler in a conceptual world.
Dit bericht werd geplaatst in Alfabet van een Reïntegreerder, Me en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s